Butrint, bara gamla ruiner?

Gamla ruiner och fornlämningar har aldrig varit min starka sida så när någon tyckte att vi borde åka till Butrint som ligger nära stränderna i Ksamil var jag tveksam!
Hur som helst åkte vi dit en aprildag och det var fantastiskt! En otroligt vacker plats som verkligen gjorde ett starkt intryck på mig.

Eftersom vi åkte dit under lågsäsong var det väldigt lite folk där, kan tänka mig att det är ganska knökat med människor där i jul/augusti, men jag tror ändå detta är väl värt ett besök även då!
Vi spatserade runt bland fantastiska ruiner och en djungelliknande växtlighet, det kändes ibland som om man var i Sydamerika!

Det fanns fantastiska mosaikgolv som nu är täckta med sand för att skyddas

Det fanns fantastiska mosaikgolv som nu är täckta med sand för att skyddas från att slitas ut men på ett ställe kunde man se hur de såg ut. Golven blottläggs en gång per år men hålls skyddade övrig tid.

Det är ett ganska stort område man kan promenera runt i. Vid flera ställen får man en fantastisk utsikt över områdena runt om. Kombinationen av de gamla ruinerna, den vackra vegetationen och utsikten från olika platser gjorde det till en riktigt härlig upplevelse. Jag erkänner att jag var helt fel ute när jag tvekade att åka dit! 🙂
Jag kan varmt rekommendera en tur hit!

Previous Post Next Post

Comments

Add Your Comment
  1. Pingback: Gjirokastër ett måste bland utflyktsmål - Allt om Albanien

  2. Pingback: Laguna Beach, en fantastisk drömstrand - Allt om Albanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *