Laguna Beach, Albanien

Laguna Beach, en fantastisk drömstrand

Uppdatering 18/7 2023!
Säg den lycka som varar! Tydligen saknades tillstånd att driva verksamheten på stranden och verksamheten är nu stängd. Hoppas det reder ut sig och att någon med tillstånd kan få fortsätta driva verksamhet där!
Det går antagligen att tas sig dit och bada ändå.
Jag uppdaterar om det blir någon förändring!

Det finns otroligt många fina stränder i Albanien. Jag har absolut inte varit på alla men jag kan nog säga att Laguna Beach söder om Ksamil är en av de absolut coolaste jag hittills sett. Precis vid inloppet till Butrint, finns en sagolik strand som sträcker sig ut som en tunga i havet. Laguna Beach är verkligen en fantastisk drömstrand! 🙂

Laguna Beach, en fantastisk drömstrand

Det började med att jag satt och tittade på Google Maps och såg en remsa som stack ut i havet som såg ut som en strand. Vi bestämde oss för att försöka åka dit för att kolla. Vägen dit var faktiskt riktigt bra om något dammig kanske, efter ca 2 km på vägen så kom vi till en parkering. Det stod typ två bilar totalt där 😀

Laguna Beach, en fantastisk drömstrand

Allt såg ut som att det var gjort alldeles nyss! Trappen som ledde ner mot stranden var också helt nylagd med sten. Väl nere så kom vi till en fantastisk strand som ledde rakt ut och med havet på båda sidorna! Fin sand och grunt vatten, kanske inte lika kristallklart som på andra ställen men helt magiskt! Solstolar fanns det gott om och mitt på stranden hade de precis byggt upp en jättefin restaurang med bar! Otroligt trevlig personal bjöd på frukt när vi beställde våra drinkar!

Laguna Beach, en fantastisk drömstrand

När jag pratade med personalen så berättade de att de precis i år ordnat till där med solstolar och restaurang mm. Stranden har såklart funnits förr 🙂 men det är nu först de ordnat med parkering och trappen ner. Det är nu mycket lättare att tas sig dit!

Laguna Beach är väl än så länge en ganska okänd strand. Det har inte varit någon verksamhet där och då antagligen i stort sett inga turister som hittat dit heller. Men vänta nåt år så kommer det vara knökat med folk där! 😀 Laguna Beach finns inte på TripAdvisor ännu, men det dröjer nog inte länge innan den dyker upp!
Deras Instagram hittar ni här!
Var det ligger lite mer exakt hittar ni härGoogle Maps

Vill ni läsa om flera stränder i Albanien så har jag några länkar här:
Pulebardha Beach
De fem bästa stränderna i Saranda

Previous Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *