Syri I Kalter/Blue Eye

Blue Eye, eller Syri I Kalter som det egentligen heter, är en kallkälla strax utanför Saranda. Det exakta djupet är okänt men man har mätt så långt som 50 meter hittills. Temperaturen är 12,75° C med en extremt liten avvikelse. Det tar ca 25-35 minuter med åka dit med bil från Saranda.

Jag tror inte det finns en enda turistinformation om Albanien där inte Syri I Kalter inte är med. Jag var helt inställd på att detta var värsta turistmålet och extremt överreklamerat när vi en dag i april åkte dit lite spontant!
Nu kanske vi hade tur som åkte dit en solig varm dag i april när det i stort sett bara var vi och kanske 6 personer till där, men det var riktigt häftigt!

Snacka om att det heter rätt i alla fall! Blue eye! Det är otroligt blått vatten där, det var nästan lite djungelkänsla! Om man stränderna i Ksamil kan kännas lite Västindien så var man i Sydamerika här.
Det är förbjudet att hoppa/dyka ner i Blue Eye, dvs precis där källorna bubblar upp, men det gör de flesta ändå, och självklart måste det fångas på bild! 🙂

De hade precis rivit restaurangen/fiket som fanns där tidigare när vi var där, förhoppningsvis blir det något nytt byggt nu.
Men jag tycker nog att man ska åka hit om man är i Saranda, om en som jag uppskattade det, då gör alla det 😀

Previous Post Next Post

Comments

Add Your Comment
  1. Pingback: Kan man dricka kranvattnet i Albanien? - Allt om Albanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.