Krorëz Beach, Saranda

Krorëz Beach ligger ca 10 km norr (fågelvägen) om Saranda, men enklaste vägen att ta sig dit är med båt eftersom det inte går någon väg dit!
Med båt är det ca 15 km eller ca 8 sjömil om man nu ska prata båtspråk! 😀
En båt får man enklast tag på nere i småbåtshamnen, under hösäsong är det många som kör turer dit. Vi brukar åka med Erjon på Hercules Boat Tours, han är supertrevlig!

Är man i Saranda på semester en vecka tycker jag absolut man ska tas sig hit, det är det värt!

Kvällarna på Krorëz Beach är fantastiska, varför inte tälta här en natt!

På stranden finns några mindre restauranger som har öppet under sommarsäsongen, de har ofta inte så väldigt stort utbud men det som finns brukar vara kanongott! Fisk, kyckling och grönsaker grillas på plats och en kall öl smakar sällan så bra som här!
Vill man hyra solstol och parasoll så finns det men föredrar man att ligga på egna handdukar eller liknande så funkar det självklart lika bra!
Är man till Saranda under juli/augusti brukar det vara packat på stränder som Ksamil, Mirror Beach m.fl., men åker man hit till Krorëz är det oftast väldigt gott om plats, inte alls så ”crowded” som på andra ställen!

I ena änden av stranden finns en klippvägg man kan klättra upp på om man tycker det är kul att hoppa ner i vattnet, det går att komma ganska högt men jag nöjde mig med att blunda och hoppa från lägsta möjliga avsatsen! 🙂 I andra änden är stranden omgiven av klippor som delar in den delen i en egen lite skyddad del.

Ovanför stranden, uppe på berget, ligger ett gammalt kloster, Manastiri i Krorzes, och har man lite tid över och bra skor så kan man ta sig upp dig för en titt!

På vägen till Krorëz kan man stanna till med båten på riktigt fina ställen!

Är man i Saranda på semester en vecka tycker jag absolut man ska tas sig hit, det är det värt! Bara båtturen dit är värd resan!

Previous Post Next Post

Comments

Add Your Comment
 1. Pingback: De fem bästa stränderna i Saranda - Allt om Albanien

  • Ia
  • juni 3, 2022
  Svara

  Snart reser vi för första gången till Albanien, båttur till Krorëz Beach låter ju jättemysigt. Hur lång tid brukar resan dit ta? Och hur mycket burkar man få betala? (vi är en familj med två barn och två vuxna)

  1. Svara

   Det är lite olika på vilken typ av båt man tar och hur ofta man stannar på vägen, men en ca timme i alla fall.
   Det finns väldigt fina ställen man kan stanna och hoppa i från båten på vägen dit.
   Osäker på exakt vad det kostar i år men min gissning är €20-25/person. Man kan också ”chartra” en liten båt själv, det är också mysigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *