The Mussel House i Ksamil

Jag vet inte vad det varit med mig och musslor förut, det har aldrig riktigt varit min grej, lite som kräftor, mycket jobb för lite mat! 🙂
Men alla jag pratat med som varit på The Mussel House i Ksamil har varit helt lyriska och sagt att det varit de godaste musslorna de ätit! Så det fick bli en liten tripp dit ändå!
The Mussel House är rankad som nummer fem av alla av restauranger i Saranda enligt TripAdvisor vilket kanske inte säger allt, men en hel del!

Alla jag pratat med som varit på The Mussel House har varit helt lyriska och sagt att det varit de godaste musslorna de ätit!

På väg ner mot Mussel House!

The Mussel House ligger precis intill en musselodling vid en sjön strax innan Ksamil, om man kommer från Saranda, eller sjö och sjö, den är sammanbunden med Medelhavet så jag är osäker på om den klassas som en sjö! Hur som helst den ligger i alla fall vid musselodlingen. 🙂
På vägen ner mot restaurangen ser man ut över musselodlingen, rätt häftigt faktiskt!

Man sitter precis vid vattnet!

Vi var ett ganska stort sällskap och fick bord nära vattnet, otroligt vackert!
Tipsen hade haglat in vilka musslor som var bäst, så det fick bli två av varje! Vi tyckte alla att det var väldigt gott! Allra bäst tyckte jag gräddmusslorna var! Vi beställde faktiskt in två omgångar! Vinet var också helt ok!

Min favorit, gräddmusslor!

Sammanfattningsvis så måste jag säga att det var riktigt mysigt här, goda musslor, kanonservice, vacker utsikt och fin miljö! Jag skulle absolut rekommendera att göra en utflykt hit, gillar du musslor så är The Mussel House i Ksamil ett måste! Perfekt avslut efter en dag på stranden!

Nöjd musselätare!

Previous Post Next Post

Comments

Add Your Comment
  • Maria Persson
  • december 30, 2019
  Svara

  Mmmm…så gott.
  Hur är priserna på restauranger, i mataffärer osv.?

  Lite nyfiken över lag för vi börjar ”tröttna” på Kroatien.

  Hoppas det är ok att fråga??

  Vänligen Maria?

  1. Svara

   Överlag kan man säga att det är riktigt billigt även om det blivit aningen dyrare senaste åren. Vi fikade nu i december på ett ganska fint fik i Tirana, två cappuchino och två muffins, 360 lek (ca 30 kr). Middagen på en riktigt fin Italiensk restaurang gick på 350 kr, då åt vi två varmrätter, två glas bubbel & två glas vin.
   Hantverrkare är också väldigt billigt. Här är det bättre och billigare att låta en tapetserare göra en soffa jämfört med att köpa en på Mio eller Ikea i Sverige.

 1. Pingback: De fem bästa stränderna i Saranda - Allt om Albanien

 2. Pingback: Mina fem favoritrestauranger i Saranda! - Allt om Albanien

 3. Pingback: Pema a Thatë, en strandpärla söder om Saranda - Allt om Albanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *