Välj färsk fisk på Filipi i Saranda

Välj din fisk på Filipi i Saranda!

Det finns många fiskrestauranger i Saranda, vissa helt ok andra fantastiska. Pratade vi med lokalbefolkningen i Saranda så nämnde i stort sett alla Filipi, en liten taverna en bit upp från turiststråket, inte så värst långt från färjeterminalen. Med konceptet välj din fisk! Så vi bestämde oss för att testa den!

Vägg i vägg med restaurangen ligger deras fiskaffär!

Första gången vi var dit var i december 2018. Vi blev avsläppta en bit från restaurangen och promenerade mot entrén. Det såg oroväckande tomt och stängt ut, någon enstaka lokalbo stod utanför. Efter lite funderande bestämde vi oss för att gå någon annanstans, här var det nog inte öppet!

… efter några meter kom en herre springandes efter oss och frågade om vi ville äta? Det var tydligen ägaren!

Vi vände på klacken och började gå, efter några meter kom en herre springandes efter oss och frågade om vi ville äta? Det var tydligen ägaren! 🙂 Vi följde med honom in i restaurangen och fick menyerna. När vi öppnade dem var det så många fiskrätter att vi nästan bara kunde skratta, vissa hade samma namn men med graderingar. Vi frågade vad det var och eftersom hans engelska var ganska begränsad visade han att vi skulle följa med honom ut ur restaurangen!

Filipi fiskrestaurang i Saranda
En riktigt trevlig servering med gröna växter!

Konstigt tyckte vi, men vi hängde på honom ut och in i grannbutiken, som visade sig vara deras fiskaffär! Där hade de en lång bänk med alla möjliga färska fiskar uppradade! Helt otroligt! Här kunde vi peka på den fisk man ville att de skulle tillaga, graderingarna var storlekar på de olika arterna.

Fisken är väldigt bra, självklart är det hela fiskar man får på talriken, som oftast i Albanien, så rensa fisk blir man rätt bra på efter ett tag! Tycker man det är svårt är det bara att säga till så hjälper de till! Alla tillbehör såsom potatis mm beställs såklart separat!
Husets vin var inte något som föll oss i smaken men det finns vin på flaska också, sedan är en öl aldrig fel här, men självklart åker man inte hit för vinet! 🙂

Färsk fisk på Filipi i Saranda
I fiskdisken kan man välja exakt vilken fisk man vill ha!

Gillar man fisk så är Filipi en riktigt bra fiskrestaurang i Saranda! Kollar man på TripAdvisor så ligger Filipi nr 22 av totalt 295 restauranger i Saranda. Kanske inte den mest exklusivaste restaurangen i Saranda men det är det ingen som förväntar sig här heller, men frågan är om det går att hitta färskare och bättre fisk än här! Enkelt och riktigt bra fisk kan sammanfatta Filipi!

Läs gärna min bloggpost om en annan mysig taverna strax utanför Saranda Taverna Muzhaqi!

Välj din fisk på Filipi i Saranda Välj din fisk på Filipi i Saranda

Previous Post Next Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *