Zoe Hora, ett drömhotell i Dhërmi!


Jag hade fått tips om hotellet av en vän i Albanien, dessutom såg jag att Dua Lipa var där nu i sommar, så då måste jag bara kolla in det! 🙂 Men jag hittade ingen hemsida, inte heller fanns de på varken Trip Advisor eller Booking! Spännande!
Det visade sig att tipset jag fått om Zoe Hora, ett drömhotell i Dhërmi stämde!

Vi bestämde oss för att ta en liten ”roadtrip” upp till Dhërmi. Vägen upp till dit från Saranda, ja hela vägen längs kusten faktiskt, är ganska kurvig, men väldigt rolig att köra om man inte har jättebråttom! Många fina ställen att stanna på finns längs vägen! Vi stannade t.ex. och köpte olivolja på favoritstället i Qeparo, läs mer om den olivoljefabriken här!
När vi passerade Borsh gjorde vi ett ”kaffe-stopp” på Ujëvara e Borshit, ett mysigt ställe där man sitter mitt i bland en massa vattenfall och fikar (åk dit får ni se!).

Vi gjorde en roadtrip till Zoe Hora

Hotellet som nyss öppnat var både lätt och svårt att hitta. På deras Instagram-konto hade vi bokat via Whatsapp och adressen hittade vi på deras Facebook-sida. Nere vid vägen satt en stor skylt som visade var vi skulle svänga in. Sedan var det kringelkrokar upp i bland små fina stenhus och kyrkor! Högst upp stannade och letade upp var det var man gick in, och wow vilket ställe!!

Zoe Hora, ett fantastiskt vackert hotell i Dhërmi

Väl inne i receptionen visades vi till vårt rum och de berättade lite om hotellet! Det öppnade i augusti och har än så länge sju rum, men målet är hundra rum! Och det byggdes runt om i husen så det blir antagligen fler och fler rum som blir klara!
Rummen ligger i olika stenhus runt om huvudbyggnaden. Tydligen är det en hel övergiven by som renoveras och byggs till! Allt görs i en stil som stämmer in med det gamla, men med en modern och lyxig touch!

Zoe Hora, ett hotell byggt i en gallam bergsby i Dhërmi

Vårt rum bestod av ett stort vardagsrum med öppen spis, ett master bedroom med dubbelsäng, dessutom ett badrum bakom en glasvägg 😀 och sedan ett gästrum med två enkelsängar och ett eget badrum. Alla väggar är murade med sten på gammalt vis! Mitt i badrummet stod ett badkar och det fanns självklart en dusch också!

Zoe Hora, vackra hotellrum med stenväggar
Badrummet bakom en glasvägg i sovrummet
Zoe Hora, vackra hotellrum med stenväggar
Badrummet låg bakom en glasvägg i sovrummet

Vi bytte om och gick upp till poolen. Poolen hade jag lite koll på men hade inte förväntat mig att den var så cool som den var! En stor svängd infinity-pool med en makalös utsikt över hela Dhërmi och Medelhavet. Vi sa båda två att det var så vackert att det nästan var svårt att ta in!

Zoe Hora, infinitypool med utsikt över Dhërmi

Lite senare efter bad och en liten powernap gick vi upp till restaurangen som ligger vid poolen. Det finns bord både inne och ute, men nu när det är så fint väder och varmt var glassdörrarna mellan inne och ute på vid gavel!
Vi beställde in jättegod pasta och eftersom det dessutom hade en fin vinlista fick det bli Prosecco till maten 🙂

Zoe Hora, irestaurang med fantastisk utsikt

Efter en god natts sömn var det dags för frukost! Oj, vilken härlig frukost! Allt serverades vid bordet och självklart pressades juicen på beställning! Faktiskt en av de fräschaste och bästa frukostarna jag ätit på ett hotell, självklart gjorde utsikten sitt till!

Zoe Hora, hotell med en fantastisk utsikt över Dhërmi

Om ni har möjlighet så åk hit och bo en eller två nätter! Det är otroligt fint! Zoe Hora är verkligen ett drömhotell i Dhërmi. Nu var vi där i början av oktober så det var bara vi och ett par till på hotellet- Under högsäsong så är det antagligen lite mer folk!

Previous Post Next Post

Comments

Add Your Comment
  • steff
  • januari 13, 2022
  Svara

  Vad fick ni betala för detta hotell? hittar inga priser någonstans.

  1. Svara

   Tjenare!

   Det var lite special eftersom vi var där i oktober (lågsäsong).
   Normalt tror jag ett dubbelrum kostar €200/natt med frukost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.