Från solsemester till kontrakt

Jag tänkte att det kanske kan vara intressant för andra intresserade att läsa lite om hur vi gjort med köp av lägenhet här nere och allt vad det innebär.

Att vi nu har en lägenhet nere i Albanien var absolut ingen självklarhet!
Allt började med att jag fick se bilder från Albanien på en midsommarfest för några år sedan, herregud tänkte jag, är det där Albanien!? Jag som trodde att att allt skulle se ut som forna Östtyskland!

Turkost vatten, fantastiska stränder och vackra vidder gjorde att vi bokade en veckas semester till Saranda i september.

Turkost vatten, fantastiska stränder och vackra vidder gjorde att vi bokade en veckas semester till Saranda i september. Under resan hade vi det fantastiskt! Trevliga människor, mysiga restauranger och härligt väder!
Vi passade även på att titta på lite lägenheter, mest på kul.

När vi kom hem började tankarna gå om att det skulle vara underbart med ett litet eget ställe där nere! Vi kom fram till att inga beslut kunde tas på hemmaplan utan vi reste ner igen i november och fick fantastisk hjälp av mäklaren som körde runt oss så att vi kunde titta på lägenhet efter lägenhet tills vi äntligen hittade den vi ville ha! Rätt läge och med en fantastisk utsikt, kanske lite mindre än vad vi tänkt men vi slog till!

Efter ett antal påskrifter och ungefär lika många stämplar på ett kontrakt helt på albanska hos notarien var lägenheten vår!

Efter ett antal påskrifter och ungefär lika många stämplar på ett kontrakt helt på albanska hos notarien var lägenheten vår! (självklart fick vi allt översatt av en översättare innan vi skrev på 🙂 )

Ett betonggolv med vacker utsikt …

Den lägenhet vi köpte fanns inte eller rättare sagt, den var inte byggd, så egentligen hade vi köpt två betongplan med en vacker utsikt!

Väl hemma i Sverige började planerandet och funderingarna medan vi hoppades att bygget gick som det skulle nere i Albanien!
Hur bygget gick kommer i nästa inlägg! 🙂

Previous Post Next Post

Comments

Add Your Comment
  1. Pingback: Vår färdiga lägenhet i Saranda - Allt om Albanien

  2. Pingback: Jag föreläser om Albanien på Stockholmsmässan! - Allt om Albanien

  3. Pingback: En guide till att köpa lägenhet i Albanien - Allt om Albanien

  4. Pingback: Jag föreläser om Albanien på mässan i Göteborg! - Allt om Albanien

  5. Pingback: Artikel om min blogg! - Allt om Albanien

  6. Pingback: Jag föreläser om Albanien på Kistamässan! - Allt om Albanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *