Hotell Santa Quaranta hotell Saranda

Santa Quaranta, bra strand & restaurang i Saranda

En av anledningarna till att vi köpte lägenheten i det område den ligger i var faktiskt närheten till Santa Quaranta Resort. Det är ett stort lite tjusigare hotell med både bra restaurang, riktigt bra strand och ställen att bada på! Det ligger ca 15 minuters promenad från centrum.

Santa Quaranta Premium Resort i Saranda, Albanien

Stranden
Stranden de har ligger skyddad av en stor pir som gör att även om det är lite stökigt på havet är det oftast lugnt här. Självklart behöver man inte bo på hotellet för att bada här, det är bara att lägga sig på en solstol och efter ett tag kommer de och tar betalt för solsängen, eller parasollet rättare sagt.
Det brukar kosta kring 800 lek för ett parasoll (med två solsängar).
Detta är en av de bästa stränderna hyfsat centralt i Saranda, självklart finns det många stränder som är kanon men de ligger ofta en bit untanför. Kolla gärna in min Google Maps-karta där flera andra bra stränder är utmärkta!

Piren och stranden utanför Santa Quaranta Premium Resort i Saranda, Albanien
Santa Quarantas strand ligger längs en konstgjord pir

Soldäcket
Precis framför Hotel Santa Quaranta, mot havet, finns ett stort trädäck där man också kan ligga och sola. Därifrån finns trappor ner i vattnet när man ska bada. Perfekt ställe om man vill ha det ännu lugnare och slippa sanden. Det går också utmärkt att hoppa från däcket ner i havet! Här finns uteduschar som kan vara bra om man senare ska upp och äta och vill skölja av sig saltvattnet!
Här är solstolarna lite dyrare än på stranden.

Soldäcket vid Santa Quaranta Premium Resort i Saranda, Albanien
Soldäcket på Santa Quaranta, ett av våra favoritställen!

Poolen
Självklart finns här en pool också! Den ligger precis utanför hotellet mot havet, här går det också att ligga och sola. Däremot kan de, ibland, vara lite truliga om man inte bor på hotellet om man går dit under högsäsong eftersom det inte finns så många solsängar runt poolen. De vill så klart att det i första hand ska finnas plats för hotellgästerna, men vi har aldrig haft några problem hittills!

Restauranger
På Santa Quaranta finns både ett mer fast food-inriktat ställe och en lite finare restaurang. En trapp ner från poolen mot havet och stranden ligger ett ställe där du kan beställa pizza, gyros & liknande, faktiskt riktigt bra!
Vill man istället äta lite finare med tygdukar och med en fantastisk utsikt så går man två trappor upp till SQ’s andra restaurang. Här äter man à la carte och min favorit är Risotto med kyckling och tryffel!

Risotto med kyckling & tryffel

Previous Post Next Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *