Pema a Thatë

Pema e Thatë, en strandpärla söder om Saranda

Häromdagen tog vi oss till Pema e Thatë. En strand belägen bara 20 minuter söder om Ksamil och ungefär 40 minuter från Saranda.
Denna underbara strand, bjöd oss på en enastående upplevelse med sitt breda utbud av platser att koppla av på och njuta av solen. Pema e Thatë, en strandpärla söder om Saranda.

”Nätsängarna” som sträckte sig ut över är häftiga men tyvärr var alla förbokade när vi kom. Jag kunde i alla fall testa dem en sväng eftersom vi åkte dit så tidigt. ”Nätsängarna” kostar 5000 lek (ca 550 kr) för en dag och kändes väl värt det för den som vill ha det lite mer lyxigt, dessutom får man plats rätt många där. Är man en familj på fyra kan man nog dela på en och ha den som bas när man badar.

Lite längre ut på ”udden” hittade vi andra riktigt stora solsängar som vi också gillade. De kostade 2000 lek (ca 220 kr) och var perfekt för oss för att njuta av en dag vid stranden och havet. Vi blev kvar där till kvällen då vi passade på att äta på The Mussel House på vägen hem!

Matupplevelsen var också en höjdpunkt. Restaurangen, belägen lite ovanför stranden, serverade utsökt mat, allt från läcker grekisk sallad till fantastiskt grillade stora räkor. Personalen erbjöd dessutom en kanonservice som förhöjde vår strandupplevelse.

För dem som vill ligga vid ”nätsängarna” är det bra att veta att de flesta är ganska nära baren, vilket är perfekt när man vill beställa drinkar. Men om man inte gillar hög musik när DJ:n spelar kan det vara bra att vara medveten om det.

Jag rekommenderar att du besöker Pema e Thatë tidigt på morgonen för att undvika trängsel och säkra en parkeringsplats. Om du vill boka ”nätsängarna” kan du enkelt kontakta dem via Whatsapp, vilket du hittar på deras Instagram.
Bäst är nog att ta egen bil hit, taxi hit blir nog ganska dyrt! Det finns recensioner (från 2019) på nätet där de betalat 2000 lek (220 kr) T/R hit, jag skulle nog snarare säga att det är 3000-4000 lek enkel resa nu.

Pema a thatë

Pema e Thatë är verkligen en dold skatt vid Albaniens kust som erbjuder något för alla – från ”nätsängar” till vanliga solsängar, restaurang, hopptorn och flytbryggor. Utforska denna fantastiska strand och upplev en oförglömlig dag vid havet. Dessutom får man en bra vy över Korfu. Pema e Thatë är dessutom en av de platser i Albanien som är närmast Korfu, bara ca 2300 meter rakt över! 😀 Nästan simavstånd! 🙂
Pema e Thatë, verkligen en strandpärla söder om Saranda!

Vill ni hitta tips på andra stränder kring Saranda så har ni lite tips nedan:
Pulëbardha beach
De fem bästa stränderna i Saranda

Previous Post Next Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *