The Plaza Tirana, lyxhotell på hög nivå!

De gånger vi varit i Tirana har vi ofta bott på enklare hotell nära flygplatsen, ofta mest av bekvämlighetsskäl för att vara nära till flyget.
Men vi tänkte att vi kanske skulle prova något lite bättre hotell inne i centrala Tirana, så vi bokade The Plaza Tirana! Ett riktigt lyxhotell på hög nivå, på flera sätt!

The Plaza Tirana, lyxhotell på hög nivå mitt i Tirana
Hotellet är svårt att missa med sitt karakteristiska fasad

The Plaza Tirana är ett exklusivt hotell mitt i Tirana, precis intill Skënderbeu torg i centrum. Bygget av hotellet startade 2007 och det invigdes 2015. Hotellet har 24 våningar och är ca 85 meter högt, vilket gör det till Tiranas fjärde högsta byggnad.
Hotellet är svårt att missa på grund av sitt karaktäristiska mönster längs hela fasaden, designat av en belgisk designbyrå! Tappar man bort sig i Tirana är det bara att leta efter den höga byggnaden och gå ditåt! 🙂

The Plaza Tirana, lyxhotell på hög nivå, entrén
Till och med entrén till The Plaza Tirana kändes lyxig!

Vi åkte taxi från Saranda till Tirana och hotellet. Vår taxi var en ganska gammal Toyota och när vi svängde upp utanför hotellet kändes vår bil aningen malplacerad, minst sagt! Utanför stod bara stora svarta lyxbilar och människor i kostym!
Väl inne i receptionen blev vi otroligt väl omhändertagna, de bokade genast en transfer till flyget inför morgonen med deras egna transferservice och erbjöd oss att testa deras spa som var inkluderat i rumspriset. Allmänt supertrevliga helt enkelt! Det följde till och med en herre och visade oss till hissen, självklart slapp man trycka på knappen själv också! 😀

The Plaza Tirana, lyxhotell på hög nivå, modern design och lyxig miljö
All inredning i hotellet är mörk och känns väldigt exklusiv.

Rummet låg på 18:e våningen och var helt fantastiskt! Vi hade beställt ett Superior Double Room via Booking.com, ett drygt 40 kvm stort rum. Priset för vårt rum per natt låg på €166, vilket kan iofs är lite dyrt med albanska mått (man kan hitta hotellrum för så lågt som €10/natten här i Tirana) men det var verkligen inte som ett vanligt hotell!! Vi bodde som filmstjärnor på lyxhotell! 🙂 Dessutom om man jämför med Sverige så är detta som ett ganska normalt hotell prismässigt.
Vi hade en fantastisk utsikt över Tirana och rummet var väldigt modernt och fräscht. Badrummet hade väggar helt i glas (förutom in till toaletten) och det fanns en stor dusch och ett rejält lyxigt badkar.

The Plaza Tirana lyxhotell på hög nivå, lyxiga rum och bra service
Rummet var drygt 40 kvm och hade ett badrum med glasväggar.

Sängen var, inte helt oväntat, väldigt skön och självklart fanns både badrockar och tofflor framställda.
Vi hängde en stund på rummet innan vi stack ut och åt middag på hotellets grannrestaurang Panevino (läs mitt inlägg om Panevino här!). Vi passade också på att besöka shoppingcentret Toptani (läs mitt inlägg om Toptani här!) som ligger 50 meter från hotellet!

The Plaza Tirana lyxhotell på hög nivå, superlyxiga sängar!
Fantastiskt sköna sängar!

När vi kom tillbaka till rummet hade de varit där och plockat ihop, vikit ihop handukarna och bäddat upp sängarna åt oss, självklart med varsin pralin vid sängen!
The Plaza Tirana är ett av de finaste hotellen jag bott på, alla länder inräknat, och med tanke att priset för vårt rum ligger under de flesta vanliga rum i Sverige så var det otroligt prisvärt! Hit kommer vi många fler gånger!

Previous Post Next Post

Comments

Add Your Comment
  1. Pingback: Central shopping på Toptani Shoppingcenter i Tirana! - Allt om Albanien

  2. Pingback: Panevino en riktigt bra italiensk restaurang i Tirana! - Allt om Albanien

  3. Pingback: Eden Park är ett riktigt mysigt kafé i Tirana. - Allt om Albanien

  4. Pingback: Zgara Tironës riktigt bra käk i Tirana! - Allt om Albanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *