Flyg till Tirana, ALbanien

Resa till Albanien under Covid!

Jaha! 🙂 Det var ett tag sedan nu! Herregud, snart ett och ett halvt Ă„r sen jag var ner till Albanien sist! December 2019! Har vĂ€ntat pĂ„ vaccination och lĂ€ttning av restriktioner, och nu börjar det kĂ€nnas som att det Ă€r dags att Ă„ka ner igen!

Jag har fÄtt mÄnga frÄgor om vad som gÀller för att resa till Albanien under Covid! Edi Rama (Albaniens stadsminister) har gÄtt ut med att turister Àr varmt vÀlkomna den hÀr sÀsongen utan restriktioner eller karantÀn. LÀnkar hÀr till en ganska bra sida med information om regler mm för inresande till Albanien.
https://travelbans.org/europe/albania/

HĂ€r hittar ni lite mer information om inreseregler till Albanien.

https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/albanien/reseinformation/covid-19-l%C3%A4gesbild-och-reseinformation/

https://punetejashtme.gov.al/en/services-and-opportunities/the-covid-19/protocol-to-be-followed-by-visitors-entering-the-territory-of-albania-during-the-covid-19-pandemics

https://www.albaniatourguide.com/albania-covid-travel-restrictions-pcr-testing-and-coronavirus/?fbclid=IwAR0TvXJmg93lU8bo0_xEXmVZdo8SBJi9G0dHfMiaNce1waZ7JMuIT213nPA

Jag skrev tidigare ett inlĂ€gg om hur man kan ta sig till Albanien, nu Ă€r det vĂ€l lite speciellt innan allt öppnar men lĂ€s gĂ€rna det inför framtida resor. Men nĂ€r det gĂ€ller att ta sig till Albanien just nu sĂ„ Ă€r det flyg till Tirana som verkar enklast! GĂ€rna direkt med t.ex. WizzAir. Även om jag antar att det Ă€r o att byta flyg i t.ex. Wien (Austrian) sĂ„ kĂ€nns det Ă€ndĂ„ bĂ€ttre att flyga direkt. Via Grekland har ju lĂ€nge varit ett hett tips, bĂ„de via Korfu, Ioannina eller Preveza, och de har iofs till viss del öppnat landsgrĂ€nsen pĂ„ fastlandet, men jag tycker Ă€ndĂ„ att det kĂ€nns sĂ€krare att flyga direkt. FĂ€rjetrafiken mellan Korfu & Saranda Ă€r stĂ€ngd pĂ„ obestĂ€md tid Ă€n sĂ„ lĂ€nge.

Hoppas inom kort kunna dra igÄng lite mer frekventa inlÀgg dÄ jag kommer ner!

Previous Post

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *