Fem bra tips när du är i Saranda!

Åker man till Albanien så är ett av de absolut vanligaste resmålen Saranda i södra Albanien. Mycket på grund av närheten till Korfu där färjan tar 30 minmuter, men också för sina vackra stränder!
Men om jag nu har några dagar i Saranda, vad ska jag göra? Jag har listat fem bra tips när du är där somdu ska se till att inte missa om du är i Saranda!

Se solnedgången från Lekuresi Castle

Ta en taxi upp till Lëkurësi Castle precis innan solnedgången och njut av utsikten medan solen sänker sig ner i medelhavet! Här finns förutom den fantastiska utsikten även restauranger! Är ni sugen på att läsa lite mer om Lëkurësi så har jag ettinlägg om det här Fantastisk utsikt från Lëkurësi i Saranda.

Fem tips om du är i Saranda! Solnedgången från Lëkurësi Castle 'r fantastisk!
Lëkurësi Castle
Bada i Ksamil

Att skriva om fem bra tips om du är i Saranda och inte ha med Ksamil borde vara straffbart! Fantastiska stränder och kristallklart vatten. Öar precis intill som man kan simma till och många bra restauranger!
Om ni kommer till Ksamil kan jag tipsa om vår favoritstrand & restaurang där, nämligen Abiori som jag har ett inlägg om här favoritstrand & restaurang Abiori i Ksamil

Fem tips om du är i Saranda! Att bada i Ksamil är nästan som att vara i Söderhavet
Ksamil
Åka på en dagstur med båt till Krorëz

En dagstur med privat båt är ett riktigt äventyr och man hinner det lätt på en dag! Fantastiska ställen att dyka & bada på samt Krorëz Beach som man bara kommer till med båt! När vi var ut en gång skrev jag ihop ett lite inlägg om turen, det hittar ni här Båttur längs Sarandas kust!

Fem tips om du är i Saranda! En dagstur med båt till Krorez Beach
Båttur till Krorez
Äta middag på Haxhi

Det finns flera bra restauranger i och kring Saranda, med allt från pasta & pizza till kött & fisk! Tittar man på Tripadvisor så ligger en restaurang allra högst, med all rätt, nämligen Haxhi. Haxhi ligger en bit upp från strandpromenaden, på en ganska anonym och ensam gata. Här får du god mat serverad med mycket kärlek av familjen som äger den! Var beredd på kö under säsong då det inte går att förboka bord annat än att skriva upp sig på plats! Absolut värt ett besök om ni är här!

Restaurang Haxhi, ligger några gator upp från strandpromenaden i Saranda
Restaurang Haxhi
Äta musslor på The Mussel House

Gillar man att äta musslor så är The Mussle House ett måste om man är i Saranda! Musslor från egen odling och en härlig miljö! Ligger bara 10-15 minuter utanför Saranda! För lite mer läsning om restaurangen så läs gärna mitt inlägg The Mussel House

Fem tips om du är i Saranda! The Mussel House, fantastiskt goda musslor
The Mussel House

Det var mina fem bra tips när du är i Saranda, självklart finns mängder av fler bra saker att göra och se när man är i Saranda, men man måste börja någonstans! 🙂 Jag har även skrivit ett inlägg om de bästa stränderna De fem bästa stränderna i Saranda

Previous Post Next Post

Comments

Add Your Comment
 1. Pingback: Fantastisk atmosfär på restaurang Harmony i Saranda! - Allt om Albanien

  • Christian Bengtsson
  • februari 18, 2023
  Svara

  Mycket fina bilder och mycket info som är nyttigt för mig,har planer på att köpa en lägenhet i Saranda och åker dit i början av april och rekar,är en inbiten skärmflygare och tänkte äve undersöka möjligheterna för det.

  1. Svara

   Härligt! Skärmflyg har jag varit och tittat på upp efter kusten, minns inte exakt var men en bit norrut från Saranda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *